Coton de Tulear

 

Rommi

Coton de tulearille ominaista on pitkä, kuohkea puuvillamainen paksuhko turkki, pieni koko ja iloinen luonne. Arvostan perheitä, jotka ovat sitoutuneet myös hoitamaan cotonin ylpeyttä, eli sen turkkia – se on vain yksi oleellisesti tämän rodun normaalin hoitamiseen kuuluvista asioista, joka tehdään säännöllisesti. Jos ajatuksenasi on leikata turkki lyhyeksi ennen kuin se ehtii kasvaakaan, niin suosittelisin harkitsemaan uudemman kerran rotuvalintaa.

Cotonit sopivat moneen harrastukseen (mm. Agility, Toko, seurakoira, näyttelyt). Cotonia sanotaan koiramaailman klovniksi ja sitä ne todella ovat kaikkine hassutuksineen, eikä coton tiedä olevansa pieni koira.

Coton de tulear sopii lapsiperheisiin, sekä myös iäkkäämmille ihmisille.  Henkilökohtaisesti en suosittele koiran hankintaa, mikäli perheessä on hyvin nuoria ja vilkkaita lapsia. Koira on kuitenkin elävä olento, ei lelukaupan lelu, joten sitä pitää osata kohdella sen mukaisesti. Koko perheen tulee olla sitoutunut myös koiraan ja sen hankintaan, tai muutoin koira vaistoaa sen.

Usein tämä rotu vie mukanaan ja hetken päästä on jo toinen koira mielessä, eikä kolmaskaan mahdoton – näin on monelle käynyt. Nämä iloiset karvakaverit ovat niin ihania.

Cotonit, ihan kuten muutkin rodut, tarvitsevat koulutuksen sekä johtajan. Koulutettavana tämä rotu on helppo miellyttämishalunsa vuoksi.

Muistathan, että olet hankkimassa kaveria jopa 10-15 vuodeksi eteenpäin.