Esittely


Esittely


Olen Mirkka Ilveskoski ja kasvatan kotikennelissäni coton de tuléar rotuisia koiria. Lisäksi minulla on yksi jo vanha lhasa apso kotikoirana ja kolme nuorempaa lhasa apsoa tulevaisuuden apsokasvatuksen toivona. Haaveenani on kasvattaa Lhasa apsoja pienimuotoisesti.

Olen kasvattanut cotoneita vuodesta 2007. Kennelnimeni Ilveskosken on myönnetty minulle alkuvuodesta 2008. Olen Suomen Kennelliitto ry:n, Suomen Coton de tuleár ry:n, SKKY – Suomen Kääpiökoirat ry:n ja SuKoKa – Suomen Koirankasvattajat ry:n jäsen. Vapaaehtoistyötä olen tehnyt rotuyhdistyksemme Suomen Coton de tuléar ry:n jalostustoimikunnassa puheenjohtajana ja jäsenenä sekä Bichon sukuisten koirien rescue -toiminnassa. Tällä hetkellä olen Lhasa apsojen jalostustoimikunnassa ja suomen coton de tulear hallituksessa. Olen allekirjoittanut Suomen Kennelliiton kasvattajasitoumuksen ja sitoutunut koiranpidossa ja koirankasvatuksessa noudattamaan Suomen Kennelliiton määrittelemiä periaatteita.

Asun Akaan Toijalassa, joka sijaitsee Hämeenlinnasta 40 km kolmostietä Tampereelle päin, Tampereelta on matkaa 20 minuuttia, Helsingistä noin 1,5h ja Hämeenlinnasta 30 minuuttia. Asumme koirien kanssa omakotitalossa. Pihalla on iso turvallinen aitaus koirille, jossa niillä on tilaa leikkiä, juosta ja temmeltää. Koti on omasta pyynnöstäni eläinlääkärin tarkastama. Lisäksi meille on tehty neljä yllätystarkastusta, joissa ei ole löytynyt mitään moitittavaa, vain kehuja. Lausunto oloistamme on, että täällä on kaikki hyvin ja meillä asuu hyvinvoivia ja sosiaalisia koiria. Viimeisin lausunto on 28.5.24.

Vierashuone on varattu emälle pentujen kanssa, jotta emä saa rauhassa hoitaa pentujansa. Pentuja vähitellen n. 3 viikon iästä aloitetaan totuttamaan normaaleihin ääniin ja niiden sosialistamisen kausi alkaa. Pennut pääsevät  leikkimään pihalle muiden koirien kanssa, kun ne ovat tarpeeksi vanhoja tullakseen ulos aitauksesta. Pennut saavat elää ihanaa pienen pennun arvoista elämää.

Koirani ovat virallisesti terveystarkastettuja ja terveitä. Lisäksi teetän ylimääräisiä geenitestejä varmistaaksemme sairastumismahdollisuuksia pois.

Jalostuksessa pyrin kiinnittämään huomiota kokonaisuuteen sekä kasvattamaan rodunomaisia ja terveitä sekä hyväluonteisia koiria ihmisten iloksi sekä kaikenlaisiin harrastuksiin, joita koiran kanssa voi harrastaa.

Huom! En astuta epäeettisesti liian nuoria narttuja, vaan kaikki astutetut narttuni ovat jo aikuisia.

Odotan pentujen tulevien omistajien olevan sitoutuneita koiraan ja sen hyvinvointiin koko sydämestään, antavan paljon rakkautta pennulle, mutta ottavan myös vastuuta pennun kasvattamisesta kunnon koirakansalaiseksi. Toivon pennuille koteja, jotka ovat kiinnostuneita käymään koiran kanssa näyttelyissä ja siihen saa minulta tukea – se on mukava harrastus, kun ei ota liian vakavasti. Niin minäkin olen joskus vannonut, ettei minua ikimaailmassa saa koiranäyttelyihin, mutta toisin kävi. Toki tärkein asia minulle on, että pennuistamme pidetään hyvää huolta.

Pentueista otan alustavia varauksia vastaan, mutta arvostan aktiivista otetta kasvattajan suuntaan pentua odotellessa. Mitä aktiivisempi pennunostaja on, sitä paremmin hän muistissa pysyy, kun pentuja on syntynyt. Arvostan suuresti myös ostajan sitoutumista turkinhoitoon, sillä turkki on coton de tuléar rodun ylpeys ja oleellinen osa normaalia ja säännöllistä koiranhoitoa. Coton de tuléar ja lhasa apso ovat pitkäturkkisia rotuja ja itse pidin pitkään kaikki koirat pitkässä turkissa, vaikka eivät käyneet näyttelyissä, mutta nyt olen laittanut joitain lyhyeen karvaan.

Kasvattamani pennut eivät ole koskaan myynnissä Torissa, Apulassa tai vastaavissa paikoissa. Ilmoitan pennuista omilla kotisivuilla ja rotuyhdistyksen sivuilla.

Pennut luovutan uusiin koteihin noin 8 viikon iässä terveinä, terveystarkastettuina, tunnistusmerkittynä (mikrosiru), rekisteröityinä, piilevävikavakuutuksen kera ja useaan kertaan madotettuina. Jokainen pentu saa mukaansa kivan kattavan pentupaketin ja vähintään 2-3 tunnin opastuksen sekä minun tukeni myös koiran muutettua uuteen kotiin. Meillä on oma facebook-ryhmä kasvateillemme, jossa vaihdamme kuulumisia, kuvia ja itse neuvon ja muistuttelen asioista.

Olet myös aina tervetullut tutustumaan meihin, jos olet ajatellut hankkia oman koirasi meidän kennelistä. Esittelen mielelläni koirani ja koirani tapaavat mielellään ihmisiä. Varoituksen sanana, että meillä et pääse karkuun koirien pusuilta, sillä kaikki koirani tykkäävät pussata 🙂 Meillä on aivan tavallinen koti, jossa koirat ovat seurana.

Minulle jokainen oma koirani ja jokainen tästä talosta maailmalle lähtenyt pentu on niin tärkeä, että ostaessasi minulta pennun, sitoudut samalla myös pitämään minuun yhteyttä. Haluan jatkossakin kuulla, kuinka koiran kanssa on mennyt – ne risut ja ruusut. En tarvitse jokapäiväistä raporttia, mutta ajoittainen viestittely ja varsinkin kuvat ovat sellaisia, josta ilahdun kovasti. Ja jos minun kanssani tahtoo ystävystyä ja olla enemmänkin tekemisissä, niin sekin sopii – jotkut väittävät, että olen ihan hyvä tyyppi.

Laitathan viestiä tulemaan, jos sinua kiinnostaa tietää enemmän!

Pentutiedustelu -lomake

Terveisin Mirkka

Introduction


Me & Cartoonland’s Vroum

My name is Mirkka Ilveskoski and we live in Akaa Toijala 150 km from Helsinki to the north. We have a nice big house and we have a good and safe playground for our dogs. My dogs live with me and they also share my bed, they are my kids. 

I am member of the Finnish Coton de tuléar Association, the Finnish Toy Dog Association, Sukoka  – the Finnish Dog Breeder Association and Finnish Kennel Club.

All parents of my litters have been DNA/parentacy identified and CMR tested. We also test PH1, Banderas etc. from our breeding dogs in order to breed healthy dogs.

In my breeding I pay attencion to entireties and I try to breed nice and healthy dogs for friendship, shows and breeding. All my dogs are healthy checked and healthy.

My puppies are ready to go to their news homes in age 7-8 weeks. They are healthy checked, indenty marked and registered to the Finnish Kennel club.

All my own dogs and our litters are so important to me that when you deside to buy a puppy from us, you at the same time buy a regular contact with me. You don’t have to send report to me everyday, but I really want to know how things are going with my offsprings. I want to hear all the good things and also the bad things, if there is some, in the future. I really enjoy reading mails how our litters are doing and pictures are something that makes me very happy. If you want to make friends with me, I am happy to do so – someone has told me, that I am OK.

You are warmly welcome also to visit us at any time, if you would like to buy a puppy from us. I am happy to show my dogs to you and my dogs love visitors. I think it’s important for a buyer to see how we are living, what kind of person I am and also the dogs.